Hrachovo-kroupové karbanátky s houbami

Recepty, Ostatní

Suroviny

Na 1 porci:
50 g hrachu
50 g krupek
hrst sušených hub
½ - 1 vejce
30 g slaniny
sůl
pepř
majoránka
1 malý stroužek česneku
strouhanka podle potřeby na zahuštění
trochu mléka na namočení sušených houbiček
pokud nemáme houby, můžeme karbanátky ozvláštnit kouskem umletého uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme do vody hrách i kroupy (každé zvlášť) a do trochy mléka sušené houby. Mléko můžeme trochu naředit vodou.

  2. Druhý den hrách a kroupy uvaříme doměkka (opět každé zvlášť) a umeleme na masovém strojku. Houby pokrájíme na menší kousky a podusíme na kostičkách slaniny. K mletým krupkám a hrachu přidáme podušené houby i se slaninou, vajíčko, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a podle potřeby trochu zahustíme strouhankou.

  3. Lžící vykrajujeme noky, na pánvi z nich utvoříme placičky a v oleji je prudce usmažíme. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!