Hrachovo-kroupové karbanátky s houbami
Recepty, OstatníSuroviny
- Na 1 porci:
- 50 g hrachu
- 50 g krupek
- hrst sušených hub
- ½ - 1 vejce
- 30 g slaniny
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 malý stroužek česneku
- strouhanka podle potřeby na zahuštění
- trochu mléka na namočení sušených houbiček
- pokud nemáme houby, můžeme karbanátky ozvláštnit kouskem umletého uzeného masa
Postup Hrachovo-kroupové karbanátky s houbami
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočíme do vody hrách i kroupy (každé zvlášť) a do trochy mléka sušené houby. Mléko můžeme trochu naředit vodou.
Druhý den hrách a kroupy uvaříme doměkka (opět každé zvlášť) a umeleme na masovém strojku. Houby pokrájíme na menší kousky a podusíme na kostičkách slaniny. K mletým krupkám a hrachu přidáme podušené houby i se slaninou, vajíčko, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a podle potřeby trochu zahustíme strouhankou.
Lžící vykrajujeme noky, na pánvi z nich utvoříme placičky a v oleji je prudce usmažíme. Podáváme se zeleninovým salátem.