Maminčina sekaná se slaninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 krajíc chleba
- 2 stroužky česneku
- 10 plátků královské slaniny
- kmín
- vegetu
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Maminčina sekaná se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Maso buď koupíme namleté nebo si ho namele doma sami. Cibuli nakrájíme na drobno,přidáme vejce, česnek kmín vegetu. Chleba si namočíme ve troše vody a buď ho namele nebo nastrouháme na jemném struhadle. Dochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme, aby se vše hezky spojilo. Vytvoříme šišku, vložíme do máslem vymazaného pekáče.
Pečeme asi 1 hodinu na 200°, 10 minut před dopečením poklademe vrchní část sekané slaninou a pečeme bez víka. Podáváme k tomu šťouchané nebo vařené brambory, můžeme i s bramborovou kaší.