Maminčina sekaná se slaninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 cibule
1 vejce
1 krajíc chleba
2 stroužky česneku
10 plátků královské slaniny
kmín
vegetu
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso buď koupíme namleté nebo si ho namele doma sami. Cibuli nakrájíme na drobno,přidáme vejce, česnek kmín vegetu. Chleba si namočíme ve troše vody a buď ho namele nebo nastrouháme na jemném struhadle. Dochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme, aby se vše hezky spojilo. Vytvoříme šišku, vložíme do máslem vymazaného pekáče.

  2. Pečeme asi 1 hodinu na 200°, 10 minut před dopečením poklademe vrchní část sekané slaninou a pečeme bez víka. Podáváme k tomu šťouchané nebo vařené brambory, můžeme i s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!