Zeleninový bulgur
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 150 ml bulguru - nejlépe tmavý
- 300 ml vody
- 100 g zelených fazolek
- 4 - 6 rajčat
- 1 mladá cuketa
- 1 cibule
- 6 - 7 žampionů
- 1 malá kapie
- 1 lžíce tamari omáčky
- 1 lžíce tahini
- sůl
- pepř
- bylinky
- olivový olej
Postup Zeleninový bulgur
Postup přípravy receptu
-
Bulgur propláchneme studenou vodou a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 7 minut, pak vmícháme trochu oleje, zakryjeme a necháme 20 - 30 minut dojít, nejlépe pod peřinou.
Fazolkám odkrojíme konce a nakrájíme asi na 3 cm kousky. Společně s cibulí, nakrájenou na kolečka, orestujeme na oleji. Pak přidáme nakrájenou cuketu, žampiony a papriku, osolíme, opepříme a asi 7 - 10 minut restujeme. Vsypeme nakrájená rajčata, přidáme tamari, tahini a vše provaříme. Nakonec vmícháme připravený bulgur. Můžeme přidat bylinky podle vlastní chuti.