Pohankovo-zeleninová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

kousek pórku
1 mrkev
1/4 celeru
1 petržel
1 cibule
hrníček pohanky
trochu rukoly
1 stroužek česneku
sůl
pepř
lžíce másla
1 litr vody nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme a necháme okapat.

  2. Očistíme zeleninu. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno. Nasekáme rukolu, pórek i česnek.

  3. V hrnci rozehřejeme máslo. Postupně na něm restujeme cibuli, česnek, pórek a rukolu. Přidáme orestovat nastrouhanou zeleninu a nakonec pohanku.

  4. Zalijeme vodou nebo vývarem (lepší než použít kostku, tak raději dejte vodu).

  5. Přidáme sůl a pepř a necháme vařit cca 40 minut.

  6. Posypat můžeme petrželkou, pažitkou nebo kdokoliv čím chce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!