Koláč s kuřecími kousky a houbami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 lžíce oleje
600 g kuřecích prsou
100 g slaniny vcelku
180 g šalotky
2 stroužky česneku
250 g žampionů (nebo jiných oblíbených hub)
snítka čerstvého tymiánu
2 lžíce hladké mouky
300 ml kuřecího vývaru
200 ml zakysané smetany
1 balení listového těsta
1 vejce
sůl
pepř
lžička uzené sladké papriky
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou. Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova, spolu se slaninou, kterou jste nakrájeli na kostičky.

  2. Přidejte šalotky nakrájené na čtvrtiny a očištěné houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete. Vše zaprašte moukou a ještě chvíli restujte. Poté přilijte vývar a vmíchejte smetanu, přidejte prolisovaný česnek.

  3. Do pánve nastrouhejte kus muškátového oříšku a přidejte celé větvičky tymiánu. Vařte, dokud tekutina nezhoustne do krémové konzistence a poté vyjměte tymián.

  4. Kuřecí směs nalijte do formy na koláč (o průměru asi 20 cm) a překryjte listovým těstem. Okraje nedbale zmuchlejte. Těsto potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!