Koláč s kuřecími kousky a houbami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 lžíce oleje
- 600 g kuřecích prsou
- 100 g slaniny vcelku
- 180 g šalotky
- 2 stroužky česneku
- 250 g žampionů (nebo jiných oblíbených hub)
- snítka čerstvého tymiánu
- 2 lžíce hladké mouky
- 300 ml kuřecího vývaru
- 200 ml zakysané smetany
- 1 balení listového těsta
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- lžička uzené sladké papriky
- muškátový oříšek
Postup Koláč s kuřecími kousky a houbami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou. Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova, spolu se slaninou, kterou jste nakrájeli na kostičky.
Přidejte šalotky nakrájené na čtvrtiny a očištěné houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete. Vše zaprašte moukou a ještě chvíli restujte. Poté přilijte vývar a vmíchejte smetanu, přidejte prolisovaný česnek.
Do pánve nastrouhejte kus muškátového oříšku a přidejte celé větvičky tymiánu. Vařte, dokud tekutina nezhoustne do krémové konzistence a poté vyjměte tymián.
Kuřecí směs nalijte do formy na koláč (o průměru asi 20 cm) a překryjte listovým těstem. Okraje nedbale zmuchlejte. Těsto potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.