Semínková bageta z majolky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml majonézy
100 ml mléka
400 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
1 lžička soli
piniová semínka
dýňová semínka
slunečnicová semínka
plátky másla
1,5 lžičky sušeného droždí
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Smíchala jsem si prosáté mouky s cukrem, solí a semínky.

  2. Mléko jsem promíchala s majonézou.

  3. Moučnou směs jsem přisypávala do tekuté směsi a na konec přidala droždí.

  4. Těsto jsem nechala zhruba půl hodinky odpočinout.

  5. Následně jsem si vyválela placku, na kterou jsem položila tenké plátky másla a zamotala jako závin. Lehce jsem jej potřeba a dala do trouby.

  6. Pekla jsem v horkovzdušné troubě zhruba 35 minut na 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!