Semínková bageta z majolky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 ml majonézy
- 100 ml mléka
- 400 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- piniová semínka
- dýňová semínka
- slunečnicová semínka
- plátky másla
- 1,5 lžičky sušeného droždí
- vejce na potření
Postup Semínková bageta z majolky
Postup přípravy receptu
-
Smíchala jsem si prosáté mouky s cukrem, solí a semínky.
Mléko jsem promíchala s majonézou.
Moučnou směs jsem přisypávala do tekuté směsi a na konec přidala droždí.
Těsto jsem nechala zhruba půl hodinky odpočinout.
Následně jsem si vyválela placku, na kterou jsem položila tenké plátky másla a zamotala jako závin. Lehce jsem jej potřeba a dala do trouby.
Pekla jsem v horkovzdušné troubě zhruba 35 minut na 180 °C.