Buchta kefírová

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hladké mouky
20 lžic cukr krupice
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky hořkého kakaa
1 vejce
500 ml kefíru (bez chuti)
2 dl oleje
Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké ingredience smícháme dohromady. Poté přidáme vajíčko, kefír a olej, vymícháme těsto dohladka (mixer nepoužívat).

  2. Těsto vylijeme na vymazaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 150-160 stupňů a pečeme 20-30 min.

  3. Čokoládová poleva: Do velkého hrnce dáme horkou vodu a vložíme malý hrnec, ve kterém umícháme čokoládovou polevu. Čokoládu nalámeme na malé kousky, necháme ji povolit, přidáme máslo a podle potřeby naředíme mlékem do požadované hustoty.

  4. Polevu vylijeme a rozetřeme na vychladlou buchtu a počkáme než ztuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!