Buchta kefírová
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g hladké mouky
- 20 lžic cukr krupice
- 2 lžičky jedlé sody
- 3 lžičky hořkého kakaa
- 1 vejce
- 500 ml kefíru (bez chuti)
- 2 dl oleje
- Čokoládová poleva:
- čokoláda na vaření
- máslo
- mléko
Postup Buchta kefírová
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady. Poté přidáme vajíčko, kefír a olej, vymícháme těsto dohladka (mixer nepoužívat).
Těsto vylijeme na vymazaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 150-160 stupňů a pečeme 20-30 min.
Čokoládová poleva: Do velkého hrnce dáme horkou vodu a vložíme malý hrnec, ve kterém umícháme čokoládovou polevu. Čokoládu nalámeme na malé kousky, necháme ji povolit, přidáme máslo a podle potřeby naředíme mlékem do požadované hustoty.
Polevu vylijeme a rozetřeme na vychladlou buchtu a počkáme než ztuhne.