Sendvič s rajčatovo-bazalkovým pestem, hummusem a avokádem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

oblíbený chléb (celozrnný či bílý) nakrájený na plátky
hummus kupovaný (seženete v některých zdravých výživách, v řeckých potravinách, v M&S či v Albertu) či dle tohoto receptu
rajčatovo-bazalkové pesto (viz níže)
1-2 zralá avokáda (mělo by být měkčí na omak a když odklopíte stopku, avokádo by pod ní mělo mít svěží zelenou barvu)
1-2 větší rajčata
oblíbený listový salát (např. Lollo)
sůl
mletý černý pepř
růžový pepř
Rajčatovo-bazalkové pesto:
2 střední stroužky česneku
1 hrnek čerstvých bazalkových listů (při odměřování bylinky lehce zmáčkněte)
1/4 hrnku sušených rajčat v oleji (lehce okapaných)
1/4 loupaných konopných semínek (malé balení seženete ve zdravé vyžívě, větší např. od fy Carun)
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
2 lžíce vody
1-2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velký stroužek česneku rozmačkejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte všechny ostatní ingredience na pesto a krátce rozmixujte. Výsledná struktura záleží na vás, můžete pesto nechat hrubší nebo ho rozmixovat téměř dohladka.

  2. Chléb krátce opečte v toasteru či na pánvi.

  3. Na jeden krajíc namažte humus, posypte mletým růžovým a černým pepřem (příp. dosolte, ale obvykle to není nutné), poklaďte plátky avokáda a plátky rajčete.

  4. Na druhý (protilehlý) krajíc namažte vrstvu pesta, poklaďte čerstvými lístky bazalky a oblíbeným salátem.

  5. Sklapněte, stlačte, překrojte a podávejte


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!