Špaldovo-pohankové řezy s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 oloupaná nastrouhaná jablka
2 vejce
50 g třtinového cukru
2 lžičky medu
100 g celozrnné špaldové mouky
50 g pohankové mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
50 g másla
2 lžíce řepkového oleje
100 ml vlažného mléka
špetka soli
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°C. Vyložíme si plech pečícím papírem (já použila plech o velikosti 22cm na 32cm).

  2. Smícháme všechny sypké suroviny a přidáme jablka. Oddělíme si bílky od žloutků a přidáme pouze žloutky do sypké směsi spolu s ostatními surovinami. Z bílků ušleháme sníh, který jako poslední vmícháme do těsta.

  3. Vložíme do trouby a po 10 minutách pečení přidáme např. mražené lesní ovoce, které jsem si smíchala se dvěmi lžícemi třtinového cukru.

  4. Vložíme zpět do trouby a dopečeme.

  5. Po vychladnutí můžete zalít želatinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!