Špaldovo-pohankové řezy s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 oloupaná nastrouhaná jablka
- 2 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 2 lžičky medu
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g pohankové mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 50 g másla
- 2 lžíce řepkového oleje
- 100 ml vlažného mléka
- špetka soli
- 1 lžička citronové šťávy
Postup Špaldovo-pohankové řezy s jablky
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180°C. Vyložíme si plech pečícím papírem (já použila plech o velikosti 22cm na 32cm).
Smícháme všechny sypké suroviny a přidáme jablka. Oddělíme si bílky od žloutků a přidáme pouze žloutky do sypké směsi spolu s ostatními surovinami. Z bílků ušleháme sníh, který jako poslední vmícháme do těsta.
Vložíme do trouby a po 10 minutách pečení přidáme např. mražené lesní ovoce, které jsem si smíchala se dvěmi lžícemi třtinového cukru.
Vložíme zpět do trouby a dopečeme.
Po vychladnutí můžete zalít želatinou.