Špaldovo-pohankové bulky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
150 g špaldové mouky
100 g pohankové mouky
150 ml teplého mléka
1 balení sušeného droždí
1 lžička cukru
sůl,
olivový olej
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek. Do teplého mléka přidáme cukr a sušené droždí, necháme vzejít. Poté přisypeme mouku, semínka, sůl a olej. Vše důkladně zpracujeme a necháme těsto 1 hodinu kynout na teplém místě.

  2. Po hodině kynutí těsto rozdělíme na 6 kousků a dáme na plech s pečícím papírem. Každou bulku potřeme vodou, mlékem nebo vejcem a můžeme posypat semínky.

  3. Bulky pečemei 30 minut na 190°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!