Špaldovo-pohankové bulky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Těsto:
- 150 g špaldové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 150 ml teplého mléka
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- sůl,
- olivový olej
- semínka
Postup Špaldovo-pohankové bulky
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme kvásek. Do teplého mléka přidáme cukr a sušené droždí, necháme vzejít. Poté přisypeme mouku, semínka, sůl a olej. Vše důkladně zpracujeme a necháme těsto 1 hodinu kynout na teplém místě.
Po hodině kynutí těsto rozdělíme na 6 kousků a dáme na plech s pečícím papírem. Každou bulku potřeme vodou, mlékem nebo vejcem a můžeme posypat semínky.
Bulky pečemei 30 minut na 190°C.