Polévka z podmáslí s bramborovo-křenovou vložkou

Recepty, Polévky

Suroviny

asi 50 g másla
mouku na jíšku asi 3 lžíce
zeleninový bujón
sůl
pepř
drcený kmín
nové koření
bobkový list
2 stroužky česneku
600 ml podmáslí
5 brambor
100 g slaniny
2 lžíce křenu
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky.

  2. Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť mouky. Vývar se vypaří na minimum a teď je chvíle, kdy přidáme podmáslí. Snížíme teplotu na nejmenší stupeň a jen zahříváme. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a je hotovo.

  3. Brambory si uvaříme a rozšťoucháme s máslem, slaninou a vmícháme křen.

  4. Na talíř podáváme polévku a doprostřed dáme brambory. Posypeme pažitkou a zdobíme slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!