Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- ryzce
- olej (i když je možné dělat je i na sucho)
- kmín celý
- sůl
- čerstvá petržel či jiné oblíbené bylinky
- opečené pečivo
- salát k podávání
Postup Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou
Postup přípravy receptu
-
Ryzce očištěte, seřízněte nohy a pokud jsou klobouky velké a prohnuté, nakrájejte je na ploché kousky, které pěkně přilnou k pánvi.
Ve větší pánvi s rovným dnem zahřejte trochu oleje, vložte (nakrájené) ryzce tak, aby nebyla pánev přeplněná, lehce posolte. Na mírném ohni zvolna opékejte, pokud jsou houby tuhé a masité, na chvíli pánev přiklopte pokličkou a trochu je poduste.
Po chvilce obraťte, přidejte kmín (hodně!) a ještě chvilku opékejte.
Podávejte ihned s čerstvou petrželí, opečeným pečivem a zeleninou, nejlépe lehkým salátem.