Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

ryzce
olej (i když je možné dělat je i na sucho)
kmín celý
sůl
čerstvá petržel či jiné oblíbené bylinky
opečené pečivo
salát k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Ryzce očištěte, seřízněte nohy a pokud jsou klobouky velké a prohnuté, nakrájejte je na ploché kousky, které pěkně přilnou k pánvi.

  2. Ve větší pánvi s rovným dnem zahřejte trochu oleje, vložte (nakrájené) ryzce tak, aby nebyla pánev přeplněná, lehce posolte. Na mírném ohni zvolna opékejte, pokud jsou houby tuhé a masité, na chvíli pánev přiklopte pokličkou a trochu je poduste.

  3. Po chvilce obraťte, přidejte kmín (hodně!) a ještě chvilku opékejte.

  4. Podávejte ihned s čerstvou petrželí, opečeným pečivem a zeleninou, nejlépe lehkým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!