Kančí maso se šípkovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- asi 1 kg kančí kýty
- 3 cibule
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce šípkové marmelády
- sůl
- pepř
- 3 dcl červeného vína
- 100 ml smetany
- na mořidlo:
- litr vody
- 2 dcl octa
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1/2 celeru
- nové koření´
- bobkový list
- jalovec
- celý pepř
- rozmarýn
- tymián
- sečuánský pepř
Postup Kančí maso se šípkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu, spolu s kořením, dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného mořidla dáme maso. Přiklopíme pokličkou a necháme odležet 3 dny. Každý den maso obracíme.
V den vaření maso z mořidla vyjmeme a osušíme. Zeleninu zcedíme a vyjmeme koření. Na kousku sádla s oříškem másla usmažíme cibuli do hnědé barvy, přidáme zeleninu z mořidla a osmažíme. Po asi 10 minutách přidáme cukr, restujeme a zalijeme vínem. Po 10-ti minutách zalijeme asi půl litrem nálevu, vložíme maso, které jsem posypala sečuánským pepřem a přiklopíme pokličkou.
Dáme do trouby a pečeme asi hodinu a půl na 200°C.
Pak vyndáme a doděláme omáčku na plotně. Vyjmeme koření a maso, které dáme do alobalu. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu a provaříme. Rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a cukrem dle chuti. Provaříme a nakonec vlijeme na zjemnění smetanu. Na talíři podáváme plátky tence nakrájeného masa s omáčkou a knedlíky.