Kabuli pilav
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 kg rýže
- 400 g na proužky nakrájené mrkve
- 200 ml oleje
- 150 g očištěných rozinek
- 1 kg na kostky nakrájeného skopového masa
- 4 velké cibule
- sůl
- 1 lžíce směsi koření zahrnující skořici
- kardamon
- hřebíček
Postup Kabuli pilav
Postup přípravy receptu
-
Rýži přebereme, propláchneme, zalijeme horkou vodou a necháme cca tři hodiny stát.
Rozinky očistíme, zalijeme horkou vodou a necháme také alespoň tři hodiny stát.
Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev a necháme několik minut smažit.
Ve velkém hrnci, nejlépe papiňáku, rozehřejeme olej, ve kterém osmažíme cibuli a kousky masa.
Přidáme rýži i s vodou, ve které byla namočená a necháme vařit asi 20 – 30 minut. Po uvaření dáme rýži i s masem na velký podnos a posypeme osmaženou mrkví a rozinkami.