Domácí pšeničné tortilly

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

500 g pšeničné hladké mouky
100 g sádla
1 zarovnaná čajová lžička soli
280 ml horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, změklé sádlo a sůl, zalijeme horkou vodou a vypracujeme měkké, heboučké a nelepivé těsto. Můžeme ho vypracovat ručně nebo hnětacími háky nebo v pekárně na program Těsto bez kynutí a předehřevu.

  2. Hotové těsto rozdělíme na 10-12 kousků, z kterých vytvoříme kuličky. Rozvalujeme hodně tence na silikonovém vále nebo si na obyčejný vál dejte papír na pečení, abyste nemuseli podsypávat moukou.

  3. Vyválejte pokud možno co nejpravidelnější kruhy podle velikosti vaší teflonové pánve.

  4. Pečeme nasucho, prudce a krátce, po každé straně asi 30-45 sekund, jen co se vytvoří růžové puchýřky, hned otočíme a po upečení z druhé strany ihned vložíme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdly.

  5. Hotové tortilly, pokud zbydou, ohříváme potřené z obou stran vodou jen chvilinku v mikrovlnce nebo v troubě na suchém plechu též potřené vodou, aby neztvrdly.

  6. Plníme podle chuti a možností.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!