Teplý salát s kroupami, tempehem a zeleninou
Recepty, SalátySuroviny
- 50 g ječných krup
- 150 g oloupané dýně Hokkaido
- 50 g tempehu natural
- 70 g zelených fazolových lusků
- Olivový olej
- 1/2 lžíce hladkolisté petrželky
- 1/2 lžičky římského kmínu
- Sůl
- pepř
Postup Teplý salát s kroupami, tempehem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
Dýni nakrájíme na kostky cca 2 cm velké, tempeh nakrájíme taktéž na kostky a společně promícháme se lžící olivového oleje, vetší špetkou soli a pepřem. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na půl hodiny péct.
Mezitím si uvaříme v osolené vodě kroupy. Zblanšírujeme fazolky (vhodíme do vroucí osolené vody a po pár minutách rychle zchladíme v ledové vodě).
Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s nasekanou petrželí a lžící olivového oleje.
Dýni s tempehem, okapané fazolky a kroupy vložíme do mísy a promícháme s ochuceným olejem. Popř. lehce dosolíme.