Celozrnná palačinka plněná uzeným lososem a řeřichou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

50 g celozrnné mouky (např. pšeničná)
20 g hladké mouky
120-130 ml vody
60 g zakysaná smetana
Kůra nastrouhaná asi z 1/4 citronu
Sůl
pepř
Salátová okurka – (asi 14 na tenko nakrájených plátků)
50 g uzeného lososa
Naklíčená řeřicha
Olej na potření pánve

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypte mouku, přidejte špetku soli a přilijte 120 ml vody. Těsto promíchejte metlou a nechejte 15 minut odstát. Pokud je po odstátí tuhé a nepůjde rozetřít po pánvi, přilijte ještě trochu vody.

  2. Zakysanou smetanu smíchejte v misce s nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem. Nepřilnavou pánev potřete olejem a nechte rozehřát. Polovinu dávky těsta nalijte na pánev a vypouklou stranou lžíce jej krouživými pohyby rozetřete do slabé placky. Pozvolna pečte z obou stran, dokud se na povrchu nezačnou tvořit nahnědlé puchýřky. Palačinku sejměte z pánve a nechte vychladnout. Mezitím si upečte druhou.

  3. Na vychladlou palačinku natřete polovinu množství ochucené smetany, posypte lehce několika výhonky řeřichy a poklaďte rovnoměrně plátky okurky. Nakonec navrch položte kousky uzeného lososa a palačinku sviňte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!