Celozrnná palačinka plněná uzeným lososem a řeřichou
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 50 g celozrnné mouky (např. pšeničná)
- 20 g hladké mouky
- 120-130 ml vody
- 60 g zakysaná smetana
- Kůra nastrouhaná asi z 1/4 citronu
- Sůl
- pepř
- Salátová okurka – (asi 14 na tenko nakrájených plátků)
- 50 g uzeného lososa
- Naklíčená řeřicha
- Olej na potření pánve
Postup Celozrnná palačinka plněná uzeným lososem a řeřichou
Postup přípravy receptu
-
Do misky nasypte mouku, přidejte špetku soli a přilijte 120 ml vody. Těsto promíchejte metlou a nechejte 15 minut odstát. Pokud je po odstátí tuhé a nepůjde rozetřít po pánvi, přilijte ještě trochu vody.
Zakysanou smetanu smíchejte v misce s nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem. Nepřilnavou pánev potřete olejem a nechte rozehřát. Polovinu dávky těsta nalijte na pánev a vypouklou stranou lžíce jej krouživými pohyby rozetřete do slabé placky. Pozvolna pečte z obou stran, dokud se na povrchu nezačnou tvořit nahnědlé puchýřky. Palačinku sejměte z pánve a nechte vychladnout. Mezitím si upečte druhou.
Na vychladlou palačinku natřete polovinu množství ochucené smetany, posypte lehce několika výhonky řeřichy a poklaďte rovnoměrně plátky okurky. Nakonec navrch položte kousky uzeného lososa a palačinku sviňte.