Vepřové kostky v zeleninové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg vepřové plece
2 větší cibule
1 větší mrkev
1 větší petržel
1/4 střední bulvy celeru
hrst petrželové nati
1/2 l silného masového vývaru
sůl
olej
čerstvě mletý pepř
bobkový list
máslová jíška:
máslo
hl. mouka
drcený kmín
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm dozlatova nakrájenou cibuli.

  2. Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké a přitom malé kostičky. Takto nakrájenou zeleninu přidáme orestovat k cibulovému základu a lehce vše opečeme. Poté přidáme kostky masa a necháme za stálého míchání hezky zatáhnout, aby zůstalo šťavnaté.

  3. Opečené maso podlijeme vývarem a přidáme 4 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké.

  4. Omáčku necháme v rustikálním stylu“ tedy zeleninu nemixujeme a necháme příjemné drobné kousky. Zahustíme lžicí máslové jíšky a necháme ještě 10 minut provařit.

  5. Nakonec vmícháme hrst jemně nasekané petrželové natě a dochutíme drceným kmínem, solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!