Kuřecí kari s koriandrem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 šalotky
- 2 lžičky kořenící směsi kari
- 1 dcl silného kuřecího vývaru
- 1 kelímek smetany 33%
- 1 lžička nasekané pažitky
- 1 lžička nasekané natě koriandru
- sůl
- slunečnicový olej
- čerstvě mletý pepř
Postup Kuřecí kari s koriandrem
Postup přípravy receptu
-
Do pánve Wok nalijeme trochu oleje a zesklovatíme najemno nakrájenou šalotku.
Následně vložíme osolené kousky nakrájených kuřecích prsou a chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo - těsně před koncem restování posypeme kuřecí maso kořením kari a ještě společně velmi rychle orestujeme. Poté podlijeme kuřecím vývarem.
Necháme vývar vyvařit asi na polovinu a přidáme nasekané čerstvé bylinky (pažitku - koriandr), promícháme a podlijeme smetanou. Necháme projít krátce varem, a pokud nám to vyhovuje, tak již nezahušťujeme - zahustí to kvalitní smetana. Nakonec podle chuti dochutíme a podáváme nejlépe s rýží nebo opečenými dukátky z brambor.