Škvarkový chléb
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 300 ml vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa
- 350 g pšeničné chlebové mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička chlebového koření
- 1/4 kostky droždí
- asi 50 g škvarků
Postup Škvarkový chléb
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny mimo škvarky. Necháme vymíchat a vykynout.
Potom si vysypeme ošatku, do vykynutého chleba zapracujeme škvarky a necháme ještě 15 minut kynout.
Dáme do předehřáté trouby a upečeme. Během pečení potíráme vodou, jestli je chleba upečený poznáme podle poklepu-duní.