Rychlé knedlíky
Recepty, PřílohySuroviny
- 8 ks peciva
- 2 vejce (2 zloutky+2 vyslehane bilky)
- 200 ml mleka
- 50 g rozpusteneho masla
- muskatovy orisek spetka
- sul dle potreby
- libecek
- pazitka
- petrzelka
- potravinova folie
Postup Rychlé knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Do velke misy nakrajime na drobne kousicky pecivo (rohliky, toastovy chleba, housky). Prelijeme mlekem, rozpustenym maslem, nastouhame muskatovy orisek (nemusi byt), osolime, dame 2 zloutky a z bilku uslehany snih, pridame bylinky dle chuti, jake kdo ma zrovna doma (pazitku, petrzelku, libecek).
Mezitim si dame varit vodu do hrnce s poklici. Pripravime potravinarskou folii.
Smichanou hmotu dame na folii (cca na 3x, vyjde na tri sisky), pomoci folie z hmoty udelame valecek a jak balime, vytlacujeme vzduch. Posledni vzduch se vytlaci z boku, kdyz tocime folii,a by se zavazaly boky. Vlozime do vrouci vody a varime 25 min. Po vyndani nozem urizneme bok folie a knedlik jde krasne vyndat. Krajime nozem namocenym ve studene vode (aby se nelepil).