Hrachovo-čirokový šoulet
Recepty, LuštěninySuroviny
- 175 g čiroku
- 175 g hrachu (1/2 nebo celý)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky majoránky
- olej
- sůl
- pepř
Postup Hrachovo-čirokový šoulet
Postup přípravy receptu
-
Čirok i hrách každý zvlášť přes noc namočíme a poté v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Čirok vaříme přibližně 50 minut, hrách 30 minut.
Drobně nakrájenou cibuli restujeme na oleji dozlatova.
Přidáme uvařený hrách a čirok, prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme.
Důkladně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku a krátce zapečeme v troubě (záleží na typu trouby a pekáčku, já zapékám při 200 °C asi 15-20 minut). Podáváme se kyselou okurkou, zelným salátem nebo nakládanou červenou řepou.