Hrachovo-čirokový šoulet

Recepty, Luštěniny

Suroviny

175 g čiroku
175 g hrachu (1/2 nebo celý)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čirok i hrách každý zvlášť přes noc namočíme a poté v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Čirok vaříme přibližně 50 minut, hrách 30 minut.

  2. Drobně nakrájenou cibuli restujeme na oleji dozlatova.

  3. Přidáme uvařený hrách a čirok, prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme.

  4. Důkladně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku a krátce zapečeme v troubě (záleží na typu trouby a pekáčku, já zapékám při 200 °C asi 15-20 minut). Podáváme se kyselou okurkou, zelným salátem nebo nakládanou červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!