Třešňovo-kokosový flapjack bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g bezlepkových vloček (jáhlové, pohankové, rýžové)
- 4 lžíce strouhaného kokosu
- 4 lžíce sušených třešní
- 3 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce oleje
- voda podle potřeby (několik lžiček)
Postup Třešňovo-kokosový flapjack bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme med, sirup, olej a tolik vody, aby se všechny suroviny lehce namočily, ale nevytvořily bláto.
Směs necháme alespoň 10 minut stát a poté přendáme do malé formy (silikonové nebo obyčejné vyložené pečicím papírem) a důkladně umačkáme.
Pečeme při 170°C, až než začnou okraje růžovět. Necháme krátce zchladnout a vlažné nakrájíme na tyčinky.