Pečená okra s rajčatovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g čerstvé Okry (vybírejte pouze pevně tobolky dlouhé max. 7 cm)
8 zralých rajčat
1 cibule
5 stroužků česneku
1 rovná lžička mletého nového koření
1 rovná lžička římského kmínu
1 lžíce javorového sirupu
1 lžíce rajského protlaku
250-300 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvého koriandru
olivový olej
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okru omyjeme, osusime a decentne serizneme stopky a konecky. V mise promichame s 2 lzicemi olivoveho oleje, soli a peprem. Rozlozime na plech vylozeny pecicim papirem a pri 210 stupnich (horni a dolni ohrev) asi 20 minut peceme (do mekka). Obcas promichame.

  2. Rajcata narizneme, sparime vrouci vodou a nechame odstat. Pote oloupeme a nakrajime na male kosticky.

  3. Cibuli nakrajime na drobno a na trosce olivoveho oleje nechame zesklovatet. Pridame nove koreni, rimsky kmin a nechame provonet. Pote pridame cesnek, promichame a nakonec prisypeme pokrajena rajcata a rajsky protlak. Podlijeme vyvarem a odkryte dusime do mekka a zhoustnuti.

  4. Do hotove omacky vmichame vetsi hrst posekaneho koriandru, dochutime javorovym sirupem, pripadne soli, peprem a vmichame pecenou okru. Podavame nejlepe s ryzi nebo kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!