Křupavé bramborové šišky se zelím a slaninovou cibulkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g uvařených studených brambor
1 vejce
100 g krupice
150 g hrubé mouky
sůl
sušená petrželka
sádlo na opečení
500 g kysaného zelí
1 větší cibule
100 g slaniny
sůl
cukr
pepř
1 brambor nastrouhaný na jemno

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno s vejcem a zbytkem surovin vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček.

  2. Nakrájíme na stejné kousky a uválíme šišky. Dáme je do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.

  3. Mezitím si vyškvaříme slaninu s cibulí nakrájenou na kolečka.

  4. Zelí dusíme s bramborem v malém množství vody do měkka. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

  5. Uvařené a okapané šišky osmažíme na sádle dokřupava ze všech stran. Servírujeme zelí, na které položíme šišky a posypané slaninou s cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!