Křupavé bramborové šišky se zelím a slaninovou cibulkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g uvařených studených brambor
- 1 vejce
- 100 g krupice
- 150 g hrubé mouky
- sůl
- sušená petrželka
- sádlo na opečení
- 500 g kysaného zelí
- 1 větší cibule
- 100 g slaniny
- sůl
- cukr
- pepř
- 1 brambor nastrouhaný na jemno
Postup Křupavé bramborové šišky se zelím a slaninovou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemno s vejcem a zbytkem surovin vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček.
Nakrájíme na stejné kousky a uválíme šišky. Dáme je do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.
Mezitím si vyškvaříme slaninu s cibulí nakrájenou na kolečka.
Zelí dusíme s bramborem v malém množství vody do měkka. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Uvařené a okapané šišky osmažíme na sádle dokřupava ze všech stran. Servírujeme zelí, na které položíme šišky a posypané slaninou s cibulí.