Celerová remuláda
Recepty, SalátySuroviny
- 1 celer
- 2 kyselé okurky
- žloutek z natvrdo uvařeného vejce
- sekané bylinky
- 1 lžička kaparů
- 1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
- šťáva z 1/2 citrónu
- majonéza nebo zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- vlašské ořechy
Postup Celerová remuláda
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pokapeme citrónem a necháme chvilku odležet v chladnu.
Do majonézy přidáme nastrouhané okurky, pokrájené kapary, bylinky, nastrouhaný žloutek a dochutíme hořčicí, solí a pepřem.
Vmícháme k celeru a podáváme na nasucho opečených krajíčkách chleba. Můžeme ozdobit ořechovými jádry.