Višňový zákusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
6 vajec
200 g cukru
5 PL vlažná voda
1 PL oleje
3 PL kakaa (dovážíme do 200 g)
cca 100 g polohrubá mouka
3 PL griotky
Náplň I.:
1 višňový kompot
200 g krystalového cukru
3 vanilkové pudinky (Dr.Oetker Originál)
4 bílky
Náplň II.:
400 g bílého jogurtu
2 ks šlehačka
1 ks vanilkový cukr
1 ks Želatinový ztužovač Dr.Oetkra
1 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh.

  2. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200°C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou.

  3. Náplň I.: Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout.

  4. Náplň II. Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout.

  5. Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!