Višňový zákusek
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 200 g cukru
- 5 PL vlažná voda
- 1 PL oleje
- 3 PL kakaa (dovážíme do 200 g)
- cca 100 g polohrubá mouka
- 3 PL griotky
- Náplň I.:
- 1 višňový kompot
- 200 g krystalového cukru
- 3 vanilkové pudinky (Dr.Oetker Originál)
- 4 bílky
- Náplň II.:
- 400 g bílého jogurtu
- 2 ks šlehačka
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 ks Želatinový ztužovač Dr.Oetkra
- 1 dcl vody
Postup Višňový zákusek
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh.
Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200°C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou.
Náplň I.: Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout.
Náplň II. Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout.
Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.