Osvěžující višňový dort/řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 vejce
100 g cukru krupice (můžeme zkombinovat s vanilkovým cukrem)
1 lžíce oleje
1 lžíce vody
100 g polohrubé mouky
necelá lžička prášku do pečiva
Krém:
250 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu (nebo Philadelphia, Mascarpone)
cca 300 g vypeckovaných višní
cca 3 lžíce moučkového cukru - dle chuti, kyselosti višní
Dále:
čokoláda hořká nebo mléčná
višně na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (cca 22-23 cm) a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.

  2. Krém: smetanu vyšleháme s cukrem na šlehačku, poté zašleháme tvaroh do hladkého krému a nakonec zlehka vmícháme vypeckované višně. Krém naneseme na vychladlý korpus, posypeme dle chuti nastrouhanou hořkou nebo mléčnou kvalitní čokoládou a dáme do chladna (nejlépe přes noc) proležet.

  3. Po odležení pokrájíme, dozdobíme višní a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!