Maso na olivách

Recepty, Minutky

Suroviny

2 ks cibule
mletý černý pepř
1 ks červená paprika
4 plátky kuřecího masa (vepřové, krůtí)
2 ks rajče
1 lžička sůl
1 lžička koření na steak nebo grilovací koření
1 konzerva olivy

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa opláchneme a zlehka naklepeme.

  2. Zeleninu umyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  3. Olivy a rajčata také nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.

  4. Podle návodu na krabičce dáme vařit rýži.

  5. Po dobu vaření rýže stihneme připravit i minutku z masa. Maso zprudka osmažíme po obou stranách. Pod maso vložíme cibuli a necháme zesklovatět.

  6. Po té přidáme i nakrájená rajčata, papriku a olivy (já dávám černé olivy). Chvíli smažíme společně s cibulí a masem.

  7. Posypeme kořením na steak, nebo grilovacím kořením, nebo jiným kořením podle chuti, osolíme, opepříme. Podlijeme 200ml vody a necháme asi 15 min podusit, jednoduše dokud není maso měkké. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!