Višňový jogurtový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 kelímky bílého jogurtu
- (obsah kelímku 120-150 g)
- 2 kelímky hrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 kelímek cukru moučka
- 2 vejce
- 6 lžic oleje
- Drobenka:
- polohrubá mouka
- máslo
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
- višně
Postup Višňový jogurtový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravte drobenku - všechny suroviny zpracujte v hlubokém talíři nebo misce na drobivou směs. Připravte také višně, omyjte je, otrhejte stopky, můžete vypeckovat, ale nemusíte.
Suroviny na těsto dejte jednoduše do mísy a důkladně promíchejte. Plech nebo koláčovou formu vymažte sádlem (máslem) a vysypte polohrubou moukou, nalijte těsto, posypte ovocem a nakonec drobenkou.
Pečte pozvolna v předem nahřáté troubě na 180°C. Zkouška vpichem špejle je nevyhnutelná, lepí-li se na ni těsto, není ještě hotovo.