Cappuccinové vějířky

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
200 g tuku
100 g strouhané čokolády
1 vejce
40 g práškového cappuccina
troška vody
Na krém:
uvařený vanilkový pudink
1 máslo
60 g cappuccina
Na dohotovení:
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, cukr, tuk, čokoládu, vejce a práškové cappuccino rozmícháme v trošce vody a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout.

  2. Vyválíme a vykrajujeme vějířky ale můžou se i jiné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  4. Mezitím si připravíme krém. Podle návodu si připravíme pudink, který Nesladíme a zcela necháme vychladnout (kdyby pudink nebyl studený, krém by se nám srazil).

  5. Do studeného pudingu zašleháme máslo, ochutíme moučkovým cukrem a cappucinem.

  6. Vždy dva vějířky spojíme krémem a polijeme čokoládovou polevou, můžeme také libovolně ozdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!