Cappuccinové vějířky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 200 g tuku
- 100 g strouhané čokolády
- 1 vejce
- 40 g práškového cappuccina
- troška vody
- Na krém:
- uvařený vanilkový pudink
- 1 máslo
- 60 g cappuccina
- Na dohotovení:
- čokoládová poleva
Postup Cappuccinové vějířky
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku, cukr, tuk, čokoládu, vejce a práškové cappuccino rozmícháme v trošce vody a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout.
Vyválíme a vykrajujeme vějířky ale můžou se i jiné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Mezitím si připravíme krém. Podle návodu si připravíme pudink, který Nesladíme a zcela necháme vychladnout (kdyby pudink nebyl studený, krém by se nám srazil).
Do studeného pudingu zašleháme máslo, ochutíme moučkovým cukrem a cappucinem.
Vždy dva vějířky spojíme krémem a polijeme čokoládovou polevou, můžeme také libovolně ozdobit.