Houbové pečenáče

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Houby:
růžovky
praváci
bedle
suchohřiby
Nálev:
1,75 litru vody
1/4 l ocet
1/4 l bílé víno
16 lžiček cukru
6 lžiček soli
4 kuličky nové koření
1 lžice hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout.

  2. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout.

  3. Na dno zavařovací sklenice dát kousek bobkového listu a houby prokládat s cibulí nakrájenou na kolečka.

  4. Zalít nálevem a dobře uzavřít. Pro delší skladování je možno chvíli sterilizovat.

  5. Jinak jsou vhodné ke konzumaci za 3 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!