Houbové pečenáče
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Houby:
- růžovky
- praváci
- bedle
- suchohřiby
- Nálev:
- 1,75 litru vody
- 1/4 l ocet
- 1/4 l bílé víno
- 16 lžiček cukru
- 6 lžiček soli
- 4 kuličky nové koření
- 1 lžice hořčičné semínko
Postup Houbové pečenáče
Postup přípravy receptu
-
Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout.
Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout.
Na dno zavařovací sklenice dát kousek bobkového listu a houby prokládat s cibulí nakrájenou na kolečka.
Zalít nálevem a dobře uzavřít. Pro delší skladování je možno chvíli sterilizovat.
Jinak jsou vhodné ke konzumaci za 3 dny.