Vepřové chilli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřového masa (krkovice, plec, kýta)
2 plechovky červených fazolí nebo odpovídající množství předem uvařených
1 kukuřice
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
1 malý rajčatový protlak
použila jsem koření Fajitas
římský kmín
drcené chilli (pokud nemáte směs koření Fajitas, přidáme podle chuti)
sladká paprika
uzenou papriku
mletý koriandr(kdo chce, může ještě přidat čerstvou feferonku... vše podle toho, jak chcete mít pokrm pálivý)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okořeníme a orestujeme. Necháme cca 15 minut pustit šťávu na mírnějším ohni a pak přilijeme rajčata, vmícháme protlak a podle potřeby podlijeme malinko vodou. Dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme prohřát slité fazole a kukuřičná zrna. Dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!