Vepřové chilli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřového masa (krkovice, plec, kýta)
- 2 plechovky červených fazolí nebo odpovídající množství předem uvařených
- 1 kukuřice
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 malý rajčatový protlak
- použila jsem koření Fajitas
- římský kmín
- drcené chilli (pokud nemáte směs koření Fajitas, přidáme podle chuti)
- sladká paprika
- uzenou papriku
- mletý koriandr(kdo chce, může ještě přidat čerstvou feferonku... vše podle toho, jak chcete mít pokrm pálivý)
- olej
- sůl
Postup Vepřové chilli
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okořeníme a orestujeme. Necháme cca 15 minut pustit šťávu na mírnějším ohni a pak přilijeme rajčata, vmícháme protlak a podle potřeby podlijeme malinko vodou. Dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme prohřát slité fazole a kukuřičná zrna. Dochutíme.