Vepřové závitky na barbecue

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 pláty z vepřového libového masa (měla jsem oříšek)
4 klíny z anglické slaniny v celku
4 klíny z nivy nebo jiný sýr s modrou plísní
4 pruhy z papriky (měla jsem žlutou)
2 cibule
trochu oleje
hladká mouka
koření barbecue
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky si naklepeme, nasolíme, posypeme zevnitř kořením barbecue a naplníme anglickou slaninou, nivou a paprikou.

  2. Zavineme a spíchneme párátky. Uděláme si jíšku z oleje a hladké mouky a necháme jí vychladnout.

  3. Pak si dáme do hrnce olej, na kterém osmažíme ze všech stran závitky, pak je vyndáme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova. Zalijeme vodou, uvedeme do bodu varu a vrátíme závitky, které ještě posypeme barbecue kořením a můžeme trochu i do omáčky, necháme dusit.

  4. Před ukončením si zredukujeme odkrytím, nebo přidáním vody omáčku a zahustíme jíškou, kterou si rozšleháme v trošce teplé vody a už jen povaříme do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!