Dobré jahodové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic moučkového cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1-2 lžíce kakaového prášku(podle toho jak máme rádi kakao,ale stačí málo,protože když dáme 2 lžíce tak je těsto moc tmavé a hodně kakaové)
- špetka prášku do pečiva
- krém:
- 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu
- 1 jahodový pudinkový prášek
- 200 g másla
- 4 lžíce moučkového cukru
- na posypání:
- 50 g čokolády
Postup Dobré jahodové řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků.
Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C).
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink.
Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.
Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou.
Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.