Tlačenkový salát – „vyprošťovák“

Recepty, Saláty

Suroviny

tlačenka
kapie
kyselá okurka
červená cibule
Zálivka:
hořčice
worcestrová omáčka
olej
sůl
pepř
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Tlačenku nakrájíme na menší kostky, kapii, kyselou okurku také na kostičky, ale samozřejmě drobnější. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky a vše dáme do mísy.

  2. Zálivku vyrobíme v nám vyhovujícím poměru z uvedených surovin a dochutíme dle svých chuťových potřeb a nálad. Zálivku nalijeme do mísy k tlačence a zelenině a důkladně promícháme.

  3. Uložíme do chladu a podáváme vychlazené jako výborný vyprošťovák“, třeba po Silvestrovské oslavě. Množství surovin záleží na každém, neboť někdo miluji více cibule, někdo kyselejší zálivku a někdo zase pikantnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!