Tlačenkový salát – „vyprošťovák“
Recepty, SalátySuroviny
- tlačenka
- kapie
- kyselá okurka
- červená cibule
- Zálivka:
- hořčice
- worcestrová omáčka
- olej
- sůl
- pepř
- cukr
- ocet
Postup Tlačenkový salát – „vyprošťovák“
Postup přípravy receptu
-
Tlačenku nakrájíme na menší kostky, kapii, kyselou okurku také na kostičky, ale samozřejmě drobnější. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky a vše dáme do mísy.
Zálivku vyrobíme v nám vyhovujícím poměru z uvedených surovin a dochutíme dle svých chuťových potřeb a nálad. Zálivku nalijeme do mísy k tlačence a zelenině a důkladně promícháme.
Uložíme do chladu a podáváme vychlazené jako výborný vyprošťovák“, třeba po Silvestrovské oslavě. Množství surovin záleží na každém, neboť někdo miluji více cibule, někdo kyselejší zálivku a někdo zase pikantnější.