Bramborová kaše s paprikami, cibulkou, česnekem, pažitkou
Recepty, PřílohySuroviny
- 0,5 kg brambor
- drcený kmín
- 2,5 dcl mléka
- cca 3 cm másla
- 0,5 zelené papriky
- 0,5 červené papriky
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- pažitka
- sůl
Postup Bramborová kaše s paprikami, cibulkou, česnekem, pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě do měkka. Mléko ohřejeme, máslo rozpustíme, dělám to obojí v hrníčku najednou v mikrovlnce. Papriky a cibulku si nasekáme na drobné kousky, česnek prolisujeme.
Vodu slijeme a rozšťoucháme brambory za současného přilévání mléka s máslem. Kaše by měla být řidší konzistence, ne úplně hladká, proto nedoporučuji mixér. Vsypeme papriku, cibulku, pažitku a česnek, promícháme. Ještě dochutíme a podáváme. Hodí se například k pečeným, grilovaným masům, já dělala obalovaný hermelín.