Bramborová kaše s paprikami, cibulkou, česnekem, pažitkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

0,5 kg brambor
drcený kmín
2,5 dcl mléka
cca 3 cm másla
0,5 zelené papriky
0,5 červené papriky
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě do měkka. Mléko ohřejeme, máslo rozpustíme, dělám to obojí v hrníčku najednou v mikrovlnce. Papriky a cibulku si nasekáme na drobné kousky, česnek prolisujeme.

  2. Vodu slijeme a rozšťoucháme brambory za současného přilévání mléka s máslem. Kaše by měla být řidší konzistence, ne úplně hladká, proto nedoporučuji mixér. Vsypeme papriku, cibulku, pažitku a česnek, promícháme. Ještě dochutíme a podáváme. Hodí se například k pečeným, grilovaným masům, já dělala obalovaný hermelín.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!