Vepřová panenka s restovanou cibulí, česnekem a kapustičkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 500 g vepřové panenky
pár kapek worcestru
sůl
pepř
2 lžíce hrubozrnné hořčice
lžíce koření adžika
Na pyré:
1 mrkev
6 brambor
lžíce másla
1/4 hrnku mléka
Na omáčku:
lžíce worcesteru
lžíce másla
100 ml červeného vína
lžička dijonské hořčice
výpek z masa
Na směs:
kapustičky
3 červené cibule
4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso předem naložíme. Pokapeme worcestrem, olejem, solí, pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Maso zabalíme a necháme odležet do druhého dne v chladu.

  2. Pak maso vyjmeme a necháme při pokojové teplotě. Zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi. Zabalíme do alobalu a pečeme na 200°C asi 20 minut, záleží, jak je vysoké.

  3. Mezitím co se panenka peče, tak do pánve dáme trochu másla a se lžící mouky uděláme jíšku. Přidáme vodu, provaříme, přilijeme víno a necháme zredukovat. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí a později výpekem z masa, co se peče.

  4. Na jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a promáčknutý česnek a spolu s ružičkovou kapustou restujeme do zlatova. Na bramborové pyré uvaříme brambory spolu s mrkví a pak uděláme klasické pyré s mlékem a máslem.

  5. Maso po vyndání z trouby necháme odležet aspoň 5 minut zabalené v alobalu. Poté vylijeme výpek do sosu a maso krájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!