Kuřecí kousky s pak choi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 270 g kuřecích prsou – nakrájíme na tenké nugety
- listy pak choi – nakrájíme na kousky
- 2 lžíce oleje
- 2 cm čerstvého zázvoru – oloupaný, nakrájený na kousky
- 2 žampiony – nakrájíme na plátky
- Marináda:
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- Omáčka:
- 1/2 lžíce ústřicové omáčky
- 1/4 lžičky sezamového oleje
- 3 špetky bílého pepře
- 1 lžička bílého vína
- 1/2 lžičky cukru
Postup Kuřecí kousky s pak choi
Postup přípravy receptu
-
Smícháme marinádu. Nakrájíme kuřecí maso, zalijeme marinádou a necháme 10 minut marinovat.
Smícháme všechny ingredience na omáčku a důkladně promícháme. Připravíme zázvor a žampiony.
Rozehřejeme 1 lžíci oleje v pánvi wok. Rychle orestujeme kuřecí marinované kousky, aby se maso zatáhlo a dáme stranou.
Zbývající olej rozehřejeme ve woku, přidáme nakrájený zázvor a opékáme, aby rozvinul aroma. Vrátíme kuřecí maso a promícháme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Promícháme. Přidáme nakrájené listy pak choi a promícháme.
Přilijeme omáčku, promícháme a chvilku povaříme. Pak zakryjeme a chvilku dusíme.
Podáváme s rýží.