Zauzená zelnice s křenem

Recepty, Polévky

Suroviny

Hlávka bílého zelí
uzené kuřecí stehno
1 cibule
1-2 PL křenu
1 KL uzené papriky
kmín
kysaná smetana
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si zpěníme nakrájenou cibuli.

  2. Stehno vykostíme, kůži nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulí ji nechame opéct.

  3. Zaprášíme uzenou paprikou, promícháme a přidáme pokrájené maso. Přisypeme pokrájené zelí, kmín, osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem (nejlépe uzeným).

  4. Uvaříme do měkka.

  5. Nakonec vmícháme křeník a vlijeme rozmíchanou kysanou smetanu s několika lžícemi horké polévky.

  6. Podle chuti a potřeby můžeme zahustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!