Květák v křupavém zeleninovém těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

střední květák
2 vejce
50-60 ml mléka
50 g uzeného strouhaného sýru
malá mrkev
kousek celeru
3-4 lžíce hladké mouky
na špičku nože kypřící prášek
libeček nebo petrželka
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka, asi 8 minut. Po vytažení ho necháme okapat. Zeleninu nastrouháme na jemno (celkem asi 150 g) a bylinky nasekáme.

  2. Smícháme vejce, mléko, zeleninu, sýr a koření. Po lžících přidáváme mouku, a malinko kypřícího prášku. Mícháme do vzniku spíše hustšího těstíčka. Necháme pár minut odpočinout.

  3. Květák namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme ze všech stran do zlaté barvy. Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!