Mango na lískových oříšcích (bez cukru, bez mouky, bez vajec)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

200 g lískových oříšků
150 g datlí
6 lžic kokosového oleje (roztopeného)
3 zralá manga
3 jablka
250 ml vody
3 lžíce agaru
špetka kardamomu
špetka skořice

Postup přípravy receptu

  1. Lískové oříšky a datle umixujeme v opravdu výkonném mixéru. Kdo nemá, může pomlít. Přidáme kokosový olej, pořádně smícháme a propracujeme. Hmotu vysteleme do koláčové formy, uplácáme, aby držela pohromadě a dáme na mrazák.

  2. Mango oloupeme a okrájíme kousky manga od pecky (všechno, co půjde). Jablka zbavíme slupky a jadřinců a nakrájíme na kousky. Oboje ovoce dáme do hrnce, podlijeme vodou, rozvaříme a následně rozmixujeme dohladka. Přidáme 3 lžíce agaru rozmíchané v troše vody, kardamom a skořici, zamícháme a odstavíme.

  3. Vyndáme z mrazáku těsto v koláčové formě a na to naneseme hmotu z manga a jablek. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak dáme chladit dále do lednice.

  4. Servírovat doporučuji až na druhý den. Ale nedočkavci mohou ochutnat už po chvilce. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!