Mango na lískových oříšcích (bez cukru, bez mouky, bez vajec)
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 200 g lískových oříšků
- 150 g datlí
- 6 lžic kokosového oleje (roztopeného)
- 3 zralá manga
- 3 jablka
- 250 ml vody
- 3 lžíce agaru
- špetka kardamomu
- špetka skořice
Postup Mango na lískových oříšcích (bez cukru, bez mouky, bez vajec)
Postup přípravy receptu
-
Lískové oříšky a datle umixujeme v opravdu výkonném mixéru. Kdo nemá, může pomlít. Přidáme kokosový olej, pořádně smícháme a propracujeme. Hmotu vysteleme do koláčové formy, uplácáme, aby držela pohromadě a dáme na mrazák.
Mango oloupeme a okrájíme kousky manga od pecky (všechno, co půjde). Jablka zbavíme slupky a jadřinců a nakrájíme na kousky. Oboje ovoce dáme do hrnce, podlijeme vodou, rozvaříme a následně rozmixujeme dohladka. Přidáme 3 lžíce agaru rozmíchané v troše vody, kardamom a skořici, zamícháme a odstavíme.
Vyndáme z mrazáku těsto v koláčové formě a na to naneseme hmotu z manga a jablek. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak dáme chladit dále do lednice.
Servírovat doporučuji až na druhý den. Ale nedočkavci mohou ochutnat už po chvilce. Přeji dobrou chuť.