Krkovička na slanině se zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 1/2 větší cibule - nakrájené nadrobno
4 plátky vepřové krkovice
1 lžíce sušeného česneku
sůl
pepř
3/4 kostky Knorr
1-2 lžičky drceného kmínu (můžeme vynechat dle vlastních preferencí)
2 lžíce másla
8 lžic francouzské/Dijon hořčice
4 plátky slaniny (použila jsem Scharzwalderskou slaninu pro uzenou chuť)
1 sklenice (500g) kyselého zelí

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici zlehka naklepeme. Maso z obou stran mírně osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí.

  2. Na másle zpěníme cibulku a necháme zesklovatět s práškovým česnekem, poté ji vložíme do pekáče i se zbylým máslem, případně můžeme ještě lžíci přidat. Na to položíme plátky slaniny, maso a navrch zelí včetně šťávy. Pro voňavější chuť můžeme přidat kmín.

  3. Do pekáče přidáme 2-3 sklenice vody a rozdrobíme bujon (můžeme použít celou kostku či přidat více až při pečení dle chuti). Přikryjeme pekáč alobalem, ale necháme jednu stranu mírně odklopenou, aby šťáva nevytékala ven při pečení a pára mohla odcházet.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C/355°F cca 50-55 minut při občasném podlévání.

  5. Jakmile maso změkne, sundáme alobal a na dalších 10 minut necháme dopéct. Podáváme například s brambory, knedlíky neb třeba gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!