Krkovička na slanině se zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 1/2 větší cibule - nakrájené nadrobno
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1 lžíce sušeného česneku
- sůl
- pepř
- 3/4 kostky Knorr
- 1-2 lžičky drceného kmínu (můžeme vynechat dle vlastních preferencí)
- 2 lžíce másla
- 8 lžic francouzské/Dijon hořčice
- 4 plátky slaniny (použila jsem Scharzwalderskou slaninu pro uzenou chuť)
- 1 sklenice (500g) kyselého zelí
Postup Krkovička na slanině se zelím
Postup přípravy receptu
-
Krkovici zlehka naklepeme. Maso z obou stran mírně osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí.
Na másle zpěníme cibulku a necháme zesklovatět s práškovým česnekem, poté ji vložíme do pekáče i se zbylým máslem, případně můžeme ještě lžíci přidat. Na to položíme plátky slaniny, maso a navrch zelí včetně šťávy. Pro voňavější chuť můžeme přidat kmín.
Do pekáče přidáme 2-3 sklenice vody a rozdrobíme bujon (můžeme použít celou kostku či přidat více až při pečení dle chuti). Přikryjeme pekáč alobalem, ale necháme jednu stranu mírně odklopenou, aby šťáva nevytékala ven při pečení a pára mohla odcházet.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C/355°F cca 50-55 minut při občasném podlévání.
Jakmile maso změkne, sundáme alobal a na dalších 10 minut necháme dopéct. Podáváme například s brambory, knedlíky neb třeba gnocchi.