Vánoční rybí polévka Retro
Recepty, PolévkySuroviny
- Rybí hlava
- rybí vnitřnosti
- mrkev
- celer
- petržel
- hrách
- sůl
- máslo
- hladkou mouku (na jíšku)
- housku (na kostičky)
- kousek másla na osmažení
Postup Vánoční rybí polévka Retro
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme trochu hrachu den předtím namočeného. Zvlášť ve slané vodě nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme očištěné rybí vnitřnosti případně i hlavu z ryby.
Když jsou vnitřnosti měkké, vyjmeme je a polévku zahustíme bledou máslovou jíškou. Hrách i s vodou přidáme do polévky.
Maso z hlavy obereme, nakrájíme na kousky a dáme do polévkové mísy a polévku na ně procedíme. Podáváme s osmaženou houskou.