Kuřecí prsty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa - cca 300 g
80 g uzeného sýru
2 plátky toustového chleba bez kůrky
lžíce bílého jogurtu
špetka muškátového květu nebo jiné koření
lžička hořčice
lžička papriky
sůl
pepř
petrželka
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a ponorným mixérem promixujeme. Nemusí se úplně na jemno, mohou tam být kousky. Sýr nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kostičky.

  2. Toustový chleba nadrobíme a smícháme s jogurtem. Přidáme k masu s kořením, sýrem a petrželkou. Vše důkladně spojíme a dochutíme.

  3. Ruce si natřeme trochou oleje a tvoříme válečky. Obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji ze všech stran. Usmažené odkládáme na papírovou utěrku.

  4. Podáváme s brambory nebo jen s chlebem a ze zbytku jogurtu, zakysané smetany a bylinek udělaným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!