Marinované krůtí kostky v brusinkové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg krůtích prsou
1/2 sáčku brusinkové marinády (Procast-Albert)
malá sklenička brusinkového kompotu
sůl
olej
3 plátky čerstvého citronu

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na stejně velké kostky a promícháme s marinádou a dáme do chladu uležet - nejlépe do druhého dne.

  2. Do rozpálené pánve vložíme naložené maso, a prudce opečeme.

  3. Po opečení masa na trošce oleje přidáme obsah skleničky brusinkového kompotu a 3 plátky citronu. Podlijeme cca 1 dl vody a lehce necháme na mírném ohni provařit. Jakmile je omáčka dosti hustá a provařená odstraníme z ní plátky citronu a dochutíme solí. Pepř není třeba, jelikož v brusinkové marinádě ho je dosti.

  4. Omáčka se zahustí sama rozvařením brusinkového kompotu, podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!