Marinované krůtí kostky v brusinkové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtích prsou
- 1/2 sáčku brusinkové marinády (Procast-Albert)
- malá sklenička brusinkového kompotu
- sůl
- olej
- 3 plátky čerstvého citronu
Postup Marinované krůtí kostky v brusinkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na stejně velké kostky a promícháme s marinádou a dáme do chladu uležet - nejlépe do druhého dne.
Do rozpálené pánve vložíme naložené maso, a prudce opečeme.
Po opečení masa na trošce oleje přidáme obsah skleničky brusinkového kompotu a 3 plátky citronu. Podlijeme cca 1 dl vody a lehce necháme na mírném ohni provařit. Jakmile je omáčka dosti hustá a provařená odstraníme z ní plátky citronu a dochutíme solí. Pepř není třeba, jelikož v brusinkové marinádě ho je dosti.
Omáčka se zahustí sama rozvařením brusinkového kompotu, podáváme s rýží.