Jablečný crumble s karamelem a ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 jablek
špetka skořice
200 g cukru na karamel
100 g lískových ořechů
Drobenka:
200 g polohrubé mouky
100 g cukru
70 g rostlinného másla nebo obyčejného másla

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nakrájíme na větší kostky a spolu se špetkou skořice dáme je do zapékací mísy.

  2. V pánvi rozehřejeme cukr a připravíme karamel. Až se cukr začne rozpouštět, mícháme jej, aby se nepřipálil.

  3. Hotovým horkým karamelem polijeme jablka a posypeme ořechy, které jsme předtím nadrtili na větší kousky.

  4. Z mouky, cukru a rostlinného másla připravíme drobenku, kterou pokryjeme jablka s karamelem a ořechy.

  5. Pečeme asi 30-40 minut v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!