Borůvkový rozvar s Gorgonzolou
Recepty, MinutkySuroviny
- 400 g borůvek ve vlastní šťávě nebo mražených (v létě čerstvých)
- 100 g instantních kukuřičných vloček
- chilli, skořice, cukr dle chuti
- 20 g gorgonzoly
Postup Borůvkový rozvar s Gorgonzolou
Postup přípravy receptu
-
Borůvky rozvaříme do tekutější podoby, vsypeme vločky a necháme asi 8 minut odstát na teple, aby směs zhoustla. Okořeníme, vsypeme sýr nakrájený nebo na jemno nastrouhaný a počkáme, až se chutě spojí. Na povrchu ozdobíme kuličkami ze sýra.
Chutný předkrm nebo dezert. Já ho podávala po polévce jako hlavní chod.
Recept jsem měla řadu let ve výstřižcích.
V původním receptu byla Niva, kterou jsem nahradila Gorgonzolou, tady myslím, že chutná lépe.
Rozhodně množství koření ani sýru nesmí přebít chuť borůvek, jen ji jemně zvýraznit