Borůvkový rozvar s Gorgonzolou

Recepty, Minutky

Suroviny

400 g borůvek ve vlastní šťávě nebo mražených (v létě čerstvých)
100 g instantních kukuřičných vloček
chilli, skořice, cukr dle chuti
20 g gorgonzoly

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky rozvaříme do tekutější podoby, vsypeme vločky a necháme asi 8 minut odstát na teple, aby směs zhoustla. Okořeníme, vsypeme sýr nakrájený nebo na jemno nastrouhaný a počkáme, až se chutě spojí. Na povrchu ozdobíme kuličkami ze sýra.

  2. Chutný předkrm nebo dezert. Já ho podávala po polévce jako hlavní chod.

  3. Recept jsem měla řadu let ve výstřižcích.

  4. V původním receptu byla Niva, kterou jsem nahradila Gorgonzolou, tady myslím, že chutná lépe.

  5. Rozhodně množství koření ani sýru nesmí přebít chuť borůvek, jen ji jemně zvýraznit


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!