Pečený bůček na bylinkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plát bůčku s kostí i kůží
sůl
pepř
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na bůčku nakrájíme na kostky, na dno pekáče dáme snítky bylin, vložíme bůček kůží nahoru a posolíme dle své chuti. Bůček otočíme, opět posolíme a posypeme mletým pepřem a otočíme kůží nahoru.

  2. Podlijeme vodou, dáme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 3 hodiny. Až kůže bude mít barvu dozlatova a bude křupavá, je bůček upečený.

  3. Bůček vyjmeme z pekáče, opatrně odstraníme kosti a nakrájíme na plátky.

  4. Zbylý výpek přelijeme do misky a necháme ztuhnout. Takto upečený bůček se může jíst teplý, ale nejlepší je studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!