Ovocný koláč s drobenkou bez lepku, mléka a vajec (bez komerční bezlepkové směsi)

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g jáhlové mouky
200 g rýžové mouky
100 g pohankové mouky
50 g hladké čirokové mouky
50 g kokosové mouky
1/2 lžičky Xanthanu
150 g cukru
2 prášky do pečiva
asi 600 ml vody nebo rostlinného mléka
6 lžic oleje
Na drobenku:
6 lžic směsi mouk (viz výše)
4 lžíce cukru
3 lžíce rostlinného tuku (Alsan, Stella)
libovolné ovoce nakrájené na drobné kousky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku.

  2. Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan, prášek do pečiva, cukr, olej a mléko nebo vodu.

  3. Krátce prošleháme ručním šlehačem a připravíme ne přilíš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

  4. Poklademe drobně pokrájeným ovocem a posypeme připravenou drobenkou.

  5. Pečeme při 170 °C asi 25-30 minut.

  6. Po upečení koláč vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!