Ovocný koláč s drobenkou bez lepku, mléka a vajec (bez komerční bezlepkové směsi)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g jáhlové mouky
- 200 g rýžové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 50 g hladké čirokové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 1/2 lžičky Xanthanu
- 150 g cukru
- 2 prášky do pečiva
- asi 600 ml vody nebo rostlinného mléka
- 6 lžic oleje
- Na drobenku:
- 6 lžic směsi mouk (viz výše)
- 4 lžíce cukru
- 3 lžíce rostlinného tuku (Alsan, Stella)
- libovolné ovoce nakrájené na drobné kousky
Postup Ovocný koláč s drobenkou bez lepku, mléka a vajec (bez komerční bezlepkové směsi)
Postup přípravy receptu
-
Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku.
Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan, prášek do pečiva, cukr, olej a mléko nebo vodu.
Krátce prošleháme ručním šlehačem a připravíme ne přilíš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
Poklademe drobně pokrájeným ovocem a posypeme připravenou drobenkou.
Pečeme při 170 °C asi 25-30 minut.
Po upečení koláč vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.